Elenhaar asztali szerepjátékkal kapcsolatos fórum
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

Share | 
 

 I. A Kráni Birodalomban

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
spamagitor
Moderator
Moderator
avatar

Hozzászólások száma : 148
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 15 Nov. 2017 - 22:30

Hát akkor visszavonnám a pyarronról írt megjegyzésem. Hiszek az államszövetségben, de valami azért piszkál, főleg ez a csuklyás fickó és, hogy lehet, kicsit elkönnyelműsködtük a dolgokat. Mindegy ez csak inkább egy baljós érzés bennem. Inkább csak hallgatok és figyelek, ja meg próbálom magamban mindezt feldolgozni. Kicsit tiltakozik a tudatom, hogy most ezt a valóságot elfogadja. Kicsit idealista, meg ugye hisz a panteonban is.

Szóval főképp csak hallgatózik, ha valami érdekest hall akkor próbál ráfókuszálni, bekapcsolódni esetleg.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 15 Nov. 2017 - 21:50

Sokkolódni szabad Smile.

Pyarronnal még semmi nincs, egyelőre még "csak" a 3 pajzsot törték át. Ekkor még senkinek eszébe se jut, hogy a Szent Város veszélyben lehet. Ha megjön a tél a nomádok úgyis téli szállásukra vonulnak vissza.

Többen is morognak, hogy aludnának, leginkább a szomszédaiddal tudsz beszélgetni, mert sorban egymáshoz vagytok kötve. A másik se szívesen beszél a rituáléról. Annyit mond, hogy hetente 2x szokott ez előfordulni. A csuklyás fickó nem tudni kicsoda, folyton a sámán vagy a törzsfőnök nyomában van. A foglyok még sose hallották beszélni, és az arcát se látták még, amitől mindenkit kitör a frász.

Más kérdés?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
avatar

Hozzászólások száma : 148
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 15 Nov. 2017 - 21:00

Hát először is szeretnék lesokkolódni. Még mindig a tagadás szakaszában vagyok. Nem hiszem el, hogy hogyan veszthettünk a nomádok ellen. Primitív pogány népség. Régóta harcolunk már a nomádok ellen. Kell lennie itt valami másnak. Mi lehet Pyarronnal?

Ha egy kicsit lenyugszom akkor azért szeretnék körbe kérdezősködni, hogy

Milyen gyakran fordul elő az ilyesmi?
Ki volt az a csuklyás fickó?
Szökésen egyelőre nem gondolkodom, de azért figyelek a lehetőségre.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 15 Nov. 2017 - 15:25

Dermedten figyeled, ahogy az idős férfi, a sámán, elkezdi körbetáncolni a kőasztalt, amire a nő van kötözve. A nő hosszan kiabál, az pyarroni isteneket hívja segítségül, de azok nem válaszolnak. A sámán körülbelül 1 órás tánc után egyszer csak a magasba dobja az egyik kezét, amin elkezd szőr sarjadni, majd a körmei helyén karmok jelennek meg. A folyamat addig folytatódik, amíg végül a keze valami rémálomba illő lény mancsává változik. Ekkor a mancsban végződő karja még egy pillanatig a levegőben lebeg...majd lecsap a nő mellkasára.
A nő hirtelen abbahagyja az ordítást, a sámán keze pedig ismét a levegőbe emelkedik, de benne immáron egy sötét, még szinte dobogó szív van. Ez a szörnyeteg kitépte a nő szívét.
Ekkor mintha csak vonzaná a tekintetedet, azt az alakot kezded figyelni, akiről már megállapítottad, hogy van benne valami furcsa. Most ahogy jobban megnézed az a furcsa benne, hogy habár csuklyát visel, de akkor is nappal van, mégsem látszik egyáltalán semmi a vonásaiból. A karja látszódik, csak az arca helyén van komplett sötétség. OFF: mint az előző postban lévő képen.
A nő halála után pár másodperccel azonban az arca megváltozik...

Két narancssárga fénypont jelenik meg a szeme helyén, de az arca így sem látható. Néhány rémítő pillanatra úgy érzed, hogy az a két fénypont - kicsit vonakodsz szempárnak nevezni - mintha egyenesen téged nézne. Azután a fénypontok elhalványodnak, a férfi pedig hátat fordít, és elsétál.
A rituálé is hamarosan véget ér, utána megint elkezdenek hajtani benneteket. Teljesen az élmény hatása alatt vagy, a lábaid automatikusan visznek, és még mindig nehezen hiszed el, amit láttál.
Este sötétedés előtt kb. 1 órával megálltok, ekkor elkezdenek veletek körsáncot építtetni. Láthatóan ez a saját börtönötök lesz majd, a sátortábor pedig eköré telepedik le. Az általatok épített sáncokon őrök is állnak.
Miután befejeztétek a munkát, a legtöbben simán összeesnek a fáradságtól. Te is fáradt vagy, éhes vagy, szomjas vagy.

Szeretnél-e tenni valamit?
1) Megszólítani valakit? Kit és mivel?
2) Szökési terv felmerül benned? Milyen?
3) Szeretnél tudni valamit?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
avatar

Hozzászólások száma : 148
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 15 Nov. 2017 - 10:41

A 3ast kerem

Sent from Topic'it App
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 15 Nov. 2017 - 9:44

A harcosok elkezdik odarángatni a nőt egy kisebb tisztás felé. Látod, hogy két másik koponyákkal díszített ember hoz egy nagy, egész ember méretű fekete kőből készült asztalt. Elképesztően nehéznek kellene lennie, de vagy a hordozók sokkal-sokkal erősebbek, mint egy ember, vagy az asztal valahogy mégsem olyan nehéz. Hirtelen azt is meglátod, hogy több száz nomád harcos alkot egy gyűrűt, amiben benne vagytok ti, a foglyok, és a gyűrű közepén a kis tisztás van, annak a közepén immáron az asztallal, ahová a nőt rángatják.
A szemed sarkából megpillantasz egy alakot, aki az asztalt cipelők mögött jön, van valami furcsa rajta, de most nem foglalkozol vele.

Amikor felkötözik az asztalra a nőt, akkor egyfajta zsibbadság fog el, mert elkezded...elkezded már sejteni, hogy mi fog következni. A határon töltött gyerekkorod során hallottál már róla beszélni felnőtteket, egyszer egy portyátok során rajta is ütöttetek egyen, de ott  állatot használtak. Az elméd egyfolytában mondogatja neked: "ez nem lehet...állattal, állattal is szörnyű ilyet tenni, de...emberrel..."

Hogyan reagálsz erre:
1) Megpróbálhatsz kitörni, dühösen üvöltözve rángatod a köteleidet
2) Eltakarhatod a szemedet, és összekuporodhatsz szégyenedben, hogy nem tudod ezt megállítani
3) Dermedten, szinte megbabonázva figyelhetsz
Vagy bármi más reakciód is lehet, amire nem gondoltam. A fent említett 3 egyike nagyjából az általános reakció a többi fogolynál, illetve vannak néhányan, akik már szinte beletörődően néznek ki a fejükből, mintha a látvány már-már megszokott lenne számukra...a gondolatba is beleborzongsz, hogy ehhez hozzá lehet szokni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Kedd 14 Nov. 2017 - 13:22

Akkor továbbmegyünk.

A szökés jelenleg öngyilkos megmozdulásnak tűnik. Még ha sikerülne is elrongyolnod a kötelet, amivel össze vagy kötve a többiekkel, akkor is éhesen, szomjasan, legyengülve kellene nekiesned az őröknek, akik egyáltalán nem tűnnek figyelmetlennek. Ha ez sikerülne, akkor még át kellene jutnod az egész nomád táboron. Onnan vagy gyalog menekülsz, a könnyű lovas nomádok elég könnyen beérnek vagy megpróbálsz lovat elkötni, de hát szőrén lovagolni...merthogy le vannak nyergelve. És persze szinte biztosan van külső őrség is, amik valószínűleg lovasok. Úgy döntesz 1 nap még nem a világ, hátha kicsit többet tudsz meg ez idő alatt.
Az este során megpróbálsz aludni, elég kényelmetlen a földön aludni, meg összekötözve a többiekkel, de azért sikerül. Reggel Behoznak egy itatós 2-3 itatós vályút, amiben a lovakat szokták itatni, és abban van víz. Mindenki gyorsan odatolakszik és igyekszik annyit inni, amennyit csak tud. Te is így teszel. Azután szárított húst dobálnak közétek, amiken azonnal marakodni kezdenek a foglyok, az őrök meg az arcukon megvető mosollyal nézik. Neked sikerül megszerezned egy kis darab húst, és befalnod, mielőtt a többiek megszerezhetnék tőled.
Kaptok az evésre, ivásra kb. fél órát, azután az őrök ostorral igyekeznek sorba állítani benneteket, majd egyenként végignézik a köteleiteket. Az egyik foglyot kirángatják a sorból, majd minden ceremónia nélkül elvágják a torkát. Hallod a suttogást körülötted, hogy a fickó megrongyolta a köteleit valami kővel. Ezután, mintha mi sem történt volna lóra szállnak, és onnan hajtanak titeket. Szegény fickót ott hagyják a sárban. Egész délelőtt és kora délután gyors menetelés következik.
Késő délután megálltok, látod, hogy az embereken ideges remegés fut végig, ahogy összerogynak, és ideges kifejezés ül mindenki arcán, senki nem szól a másikhoz, és nem néz a másik szemébe, kivéve az újakat, akiket valószínűleg veled együtt fogtak el. Nem érted, neked kifejezetten jól esik ez a pihenés, szólnál is a melletted állóhoz, de az elkerüli a tekintetedet, így inkább annyiban hagyod. Egy pár perc múlva megérkezik egy idős fickó.

Tollak, koponyák, és bőrök díszítik, végigsétál a soraitok között, az emberek pedig igyekeznek kerülni a tekintetét. Hamarosan rámutat az egyik fogolyra, egy nőre. A szomszédai elhúzódnak tőle, ő rögtön sírva fakad, és igyekszik elhúzódni az érte jövő nomádok harcosok elől.
Folyt. köv.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Hétf. 13 Nov. 2017 - 15:36

"Amióta behoztak, az olyan 2-3 órája volt" válaszolja "Egyébként meg mindegy, hogy ki vagy, vagy voltál, most már a Bögöly klán rabszolgája vagy." Azzal elfordul tőled, és lehunyja a szemét.

Van valami, amit szeretnél még megtenni vagy megtudni? Ha igen, akkor sorold ide a kérdéseidet és hogy kitől akarsz választ kapni. Ha nem, akkor megyünk tovább.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
avatar

Hozzászólások száma : 148
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Pént. 10 Nov. 2017 - 5:07

Annyit mondok rá, hogy "Jelenleg fogoly, egyébként katona voltam, amíg a nomádok szét nem verték az ezredemet és valószínűleg az egész hadtestet"

"Mióta fekszem eszméletlenül?"
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Csüt. 9 Nov. 2017 - 20:05

Végigmér, azután azt mondja neked, hogy naponta egyszer kaptok vizet meg ennivalót is, az majd reggel lesz. Azután megkérdezi, hogy ki vagy. Mit felelsz a kérdésére?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
spamagitor
Moderator
Moderator
avatar

Hozzászólások száma : 148
Join date : 2010. Mar. 25.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Csüt. 9 Nov. 2017 - 4:28

Rendben. Hát amikor magamhoz térek szeretnék tájékozódni a helyzetről (bár sejtem a választ). Megszólítom a mellettem állót. Megkérdezem tőle, hogy van e víz valahol, vagy valami innivaló.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 8 Nov. 2017 - 18:43

A nomádok táborában ébredsz, azt ütéstől szédelgő fejjel. Ahogy körülnézel látod, hogy egy nagy sátortábor közepén vagytok, több társaddal. Sajnos egyet sem ismersz közülük, nem mind katona, vannak nők is, férfiak is.
Miután megvizsgálod magad a következő felfedezéseket teszed:

  • A fejeden hátul nőtt egy nagy púp
  • Egymáshoz vagytok kötözve erős kenderkötéllel
  • Kb. 200-an lehettek rabok, és 20-25 őr vigyáz rátok
  • Igencsak szomjas vagy mert a csata sokat kivett belőled


Mit teszel?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
mordel
Moderator
Moderator


Hozzászólások száma : 97
Join date : 2010. Mar. 30.

TémanyitásTárgy: I. A Kráni Birodalomban   Szer. 8 Nov. 2017 - 18:33

Fiatal emberként sok idealizmus hevíti az ember fiát. Nemes szándékok, fennkölt nézetek.
Mi sem lehet természetesebb, hogy a Dúlás idején számos fiatal állt be Pyarron hadseregébe. Nem is lehetett ez másképpen számodra sem, akinek vérében részben kráni vér folyik ugyan, mégis hideg gyűlölettel viseltetsz apád országa iránt, de ez egy másik történet, más időkre való.
Beálltál a dicső Pyarron  seregébe, és mert a kardvívást egyébként is ismerted, vitéz katona lett belőled, egészen a legelső csatádig, ami egyben a pyarroni csapattest végét is jelentette, amihez csatlakoztál. Nomád nyílvesszők százai sűvítettek az égből, és megmagyarázhatatlan módon számos csapattársad szívébe félelem, elméjébe őrület költözött. A sorok felbomlottak, a pyarr katonák őrületükben és félelmükben gyakran egymásra támadtak. Neked is neked esett az egyik csapattársad. Nem ismerted olyan jól, a tábortűznél egy fuvolán játszott néha. Jó embernek tűnt. Most viszont eszelős rémülettel az arcán, karddal a kezében esett neked, láthatóan azt sem tudva, hol van, és mit művel. Egy-két csapásváltás után azonban lovasok sodorják el mellőled, és a csata gyilkos őrülete tombol körülötted. Megvéded magad, aki ellen kell, néha nomád, néha pyarr a támadó. Végül azonban hátulról ér a ütést, ami az eszméletlenségbe taszít. Sose tudod meg, hogy melyik fél mérte rád végül a sorsfordító csapást.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content
TémanyitásTárgy: Re: I. A Kráni Birodalomban   

Vissza az elejére Go down
 
I. A Kráni Birodalomban
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Elenhaar rpg :: Online Szerepjáték :: MAGUS - Az Alkony keresztútján-
Ugrás: